Væksthuset samarbejder med
Jobcenter Sønderborg
Væksthuset laver individuelle og helhedsorienterede forløb til borgere i ressourceforløb, på uddannelseshjælp eller fleksjobydelse i Sønderborg kommune, og som har brug for afklaring eller støtte for at nærme sig job eller uddannelse.
Forløbene tilrettelægges, så de passer til den enkelte, og borgerne har én fast konsulent gennem hele forløbet. Konsulenten koordinerer alle indsatser og varetager rollen som eksempelvis vejleder, virksomhedskonsulent, social mentor, samtalepartner og projektleder.
Indsatsmæssigt prioriteres det højt, at virksomheder og uddannelsesinstitutioner spiller en aktiv rolle i forløbene. Der kan arbejdes parallelt med mestringstræning samt relevante sociale og sundhedsfaglige indsatser.
Forløbspakker til Jobcenter Sønderborg
Ungeforløb
Tilbuddet henvender sig unge i aldersgruppen 18-29 år. De unge i målgruppen er uddannelseshjælpmodtagere og unge i ressourceforløb, som har komplekse problemstillinger relateret til fysiske, psykiske, sociale og/eller kognitive barrierer for uddannelse og beskæftigelse.
De unge kan i øvrigt have følgende karakteristika:
- Udfordringer med mødestabilitet
- Svært ved forandringer
- Mangler indsigt i egne udfordringer
- Psykiske problemstillinger – diagnosticeret eller ej
- Udfordringer i hverdagsmestring – herunder dagligdags gøremål, struktur og rytme
- Social angst og udfordringer med at indgå i sociale sammenhænge
- Manglende uddannelsesidentitet eller arbejdsidentitet
- Behov for tæt støtte og vejledning ift. udfordringer i arbejdslivet eller uddannelseslivet
- Sociale udfordringer f.eks. kriminalitet, misbrug og computerspil afhængighed
Hvad kan I forvente af tilbuddet?
- Den unge får fra første dag sin egen konsulent, som koordinerer den individuelle indsats og skaber sammenhæng, mening og tempo i forløbet.
- Løbende kommunikation med jobrådgiver – herunder mulighed for fælles opstartsmøde
- Mulighed for koordinerende trepartsmøder (evt. med pårørende eller andre ressourcepersoner)
- Løbende dokumentation og afsluttende rapport
Formål
For unge i målgruppen fokuserer indsatsen i særlig grad på at de bliver ’uddannelsesparate’. I Væksthusets optik handler uddannelsesparathed ikke kun om faglige kompetencer. Temaer såsom evner til at til at indgå i et uddannelsesfællesskab, evner til at fastholde troen på at kunne gennemføre, at der er styr på sociale og helbredsmæssige forhold, samt at have en konkret viden om uddannelsens krav og muligheder, er alle vigtige temaer, hvis den unge ikke blot skal tilmeldes en uddannelse, men også være i stand til at gennemføre. Som alternativ fokuserer indsatsen på at forbedre den unges arbejdsmarkedsparathed og hjælpe den unge i ordinært job.
Fleksjobforløb
Tilbuddet henvender sig borgere tilkendt fleksjob, men som er ledige. Borgere i målgruppen kan have andre udfordringer udover ledighed, samt have behov for støtte og hjælp til at komme i fleksjob.
Hvad kan I forvente af tilbuddet?
- Borgeren får fra første dag sin egen konsulent, som koordinerer den individuelle indsats og skaber sammenhæng, mening og tempo i forløbet.
- Løbende kommunikation med jobrådgiver – herunder mulighed for fælles opstartsmøde
- Virksomhedsrettede forløb, der bringer borgeren i fleksjob eller tættere på
- Løbende dokumentation og afsluttende rapport
Formål
Alle forløb i Væksthuset er virksomhedsrettede fra starten. Dette betyder at slutmålet – en ansættelse i fleksjob– er tydeligt i alle forløb. Væksthusets indsats leveres i et samarbejde med virksomheder der stiller deres arbejdspladser til rådighed i forbindelse med brancheafklaring, udvikling af faglige kompetencer eller blot en motiverende snak – afhængig af det individuelle mål med samarbejdet. Det betyder, at indsatserne enten foregår på en virksomhed, parallelt med en virksomhedspraktik eller som forberedelse til det at være på en virksomhed. Indsatser i forløbet planlægges sammen med den enkelte borger.
Henvisning og opstart
Henvisningsskema udfyldes og sendes som sikker mail til sonderborg@vaeksthus.dk. Herefter vil henvisende jobrådgiver få svar om hvem, der bliver konsulent, samt dato for opstart. Borgeren kan forvente at starte kommende uge, Væksthuset har som udgangspunkt ikke ventetid. Har man ønsker om særligt tidspunkt for opstart, er man velkommen til at notere det i henvisningen.