ForsideForskningUdgivelserSagsbehandlerens betydning for udsatte borgeres jobchancer

Sagsbehandlerens betydning for udsatte borgeres jobchancer
Vil du vide mere?
Charlotte Liebak Hansen

Charlotte Liebak Hansen

Ph.d., forskningschef

T: +45 2888 1366E: chh@vaeksthus.dk

Sagsbehandlerens betydning for udsatte borgeres jobchancer

Beskæftigelses Indikator Projektet (BIP)

I rapporten får du viden om, hvilken betydning sagsbehandleren har i forhold til, at kontanthjælpsmodtagere i udsatte positioner kommer i job.

Rapporten analyserer forskellige aspekter af, hvad sagsbehandlerne betyder for ledige borgeres chance for at komme i beskæftigelse eller uddannelse.

Analyserne bygger på data fra Beskæftigelses Indikator Projektet (BIP).

Konklusion

  • 40% af de ledige borgere har oplevet et eller flere sagsbehandlerskift. Hver gang en borger skifter sagsbehandler, bliver jobchancen reduceret med 22%.
  • Sagsbehandlerens tro på, at en ledig borger kommer i job, har en stor betydning. En sagsbehandler, der generelt tror på, at den ledige borger, vedkommende samarbejder med, kommer i job, har en øget jobsandsynlighed på 32% i forhold til de borgere, hvis sagsbehandler har en negativ forventning til, at de kommer i job.

Datakilde og metode

Rapporten er udarbejdet på baggrund af data fra BIP-progressionsmålingsværktøjet koblet med data fra STARs DREAM-register. Der er anvendt en række statistiske analyser, og der er anvendt state-of-the-art økonometriske metoder til at identificere den kausale effekt af sagsbehandlerens tro på borgeren.

Det kan du læse om i rapporten

Rapporten indeholder forskellige ting, og du kan bl.a. dykke ned i:

  • Antallet af sagsbehandlerskift, og hvilken betydning sagsbehandlerskift har for de ledige borgeres sandsynlighed for at komme i job eller uddannelse.
  • I hvor høj grad sagsbehandlerne tror på, at de ledige borgere kommer i job. Cirka halvdelen af sagsbehandlerne har en negativ forventning til, at de ledige borgere kommer i job.
  • Analyser af sagsbehandlernes tro på, at de ledige borgere kommer i job – herunder en analyse, der viser, at der er en kausal sammenhæng mellem sagsbehandlerens forventning til den ledige borger og borgerens jobsandsynlighed.

Forfattere på udgivelsen

Rapporten er udarbejdet af en forskergruppe på Department of Economics and Business Economics, Aarhus Universitet, bestående af:

  • Michael Rosholm, professor
  • Kenneth Lykke Sørensen, adjunkt
  • Lars Skipper, lektor.
Sagsbehandlerens betydning for udsatte borgeres jobchancer
Download her
Gå til projekt

Relaterede udgivelser