Forside–Forskning–Udgivelser–BIP – indikatorer og jobsandsynlighed

BIP – indikatorer og jobsandsynlighed
I Beskæftigelses Indikator Projektet (BIP) er der udviklet 11 indikatorer for arbejdsmarkedsparathed, som indgår i BIPs progressionsmålingsredskab.
Rapporten dokumenterer progressionsmålingsredskabets evner til at forudsige, om de ledige borgere begynder jobsøgning og finder beskæftigelse.
Formålet med rapportens analytiske del er at vurdere, om BIP-indikatorerne for arbejdsmarkedsparathed bidrager til at forklare de ledige borgeres overgang til beskæftigelse, uddannelse, ressourceforløb og førtidspension.
Konklusion
- Rapporten viser en sammenhæng mellem BIP-indikatorerne og job, hvilket giver indikatorerne store prædiktive egenskaber.
- Sammenlignet med udelukkende brug af registerdata tredobler indikatorerne forklaringskraften, når det kommer til at forklare jobsøgning for ledige borgere under 30 år. Forklaringskraften firedobles for ledige borgere på 30 år og derover.
- I forhold til at forklare beskæftigelse for ledige borgere på 30 år eller derover fordobler indikatorerne forklaringskraften og mere end tredobler den for ledige borgere under 30 år.
- Baseret på rapportens analyser kan BIP-indikatorerne bruges af jobcentrene til at måle, om forskellige aktiveringsindsatser bidrager til at øge jobsandsynligheden for aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere, og potentielt undgå langvarige forløb.
Datakilde og metode
Rapporten er udarbejdet på baggrund af data fra BIPs progressionsmålingsværktøj (for eksempel helbredsmestring, hverdagsmestring, troen på at få job, samarbejdsevner og jobsøgningsadfærd) koblet med data fra STARs DREAM-register (for eksempel køn, alder, etnicitet, ledighedshistorik og arbejdsmarkedstilknytning).
Analyserne er foretaget særskilt for ledige borgere over og under 30 år.
Datakildernes forklaringskraft vurderes både hver for sig og samlet. I rapportens analyser bliver DREAM-oplysningerne først vurderet alene, derefter bliver oplysningerne fra de ledige borgeres besvarelser tilføjet først, og derefter oplysningerne fra sagsbehandlernes besvarelser.
Det kan du læse om i rapporten
Rapporten indeholder forskellige ting, og du kan bl.a. dykke ned i:
- Udviklingen i de ledige borgeres forsørgelsesgrundlag og tilknytning til arbejdsmarkedet, siden de startede i Beskæftigelses Indikator Projektet (BIP).
- Forskellige aspekter i forhold til omfanget af de ledige borgeres jobsøgning.
- Grafiske illustrationer og beskrivelser af, hvor meget af de ledige borgeres jobsøgningsadfærd og overgang til beskæftigelse, uddannelse, ressourceforløb og førtidspension der kan forklares med BIP-indikatorerne sammenlignet med registerbaseret data.
Forfattere på udgivelsen
Rapporten er udarbejdet af en forskergruppe på Department of Economics and Business Economics, Aarhus Universitet, bestående af:
- Michael Rosholm, professor
- Kenneth Lykke Sørensen, adjunkt
- Lars Skipper, lektor.
Relaterede udgivelser
- Beskæftigelses Indikator Projektet (BIP)
BIP – indikatorer og jobsandsynlighed – hovedpointer
I udgivelsen kan du læse, hvilke indikatorer der øger jobsandsynligheden.
Læs mere - Beskæftigelses Indikator Projektet (BIP)
BIP Indikatorer och jobbsannolikhet - huvudpunkter
I publikationen redogör vi för de indikatorer som påverkar individens progression och hur dessa indikatorer gör oss bättre rustade att hjälpa individen att påbörja jobbsökande eller komma i arbete eller utbildning.
Læs mere