ForsideForskningUdgivelserIkke-vestlige indvandrere – karakteristika, jobparathed og aktive indsatser

Ikke-vestlige indvandrere – karakteristika, jobparathed og aktive indsatser
Vil du vide mere?
Charlotte Liebak Hansen

Charlotte Liebak Hansen

Ph.d., forskningschef

T: +45 2888 1366E: chh@vaeksthus.dk

Ikke-vestlige indvandrere – karakteristika, jobparathed og aktive indsatser

Beskæftigelses Indikator Projektet (BIP)

I udgivelsen kan du læse om arbejdsmarkedsparatheden og deltagelsen i aktive beskæftigelsesindsatser for ledige med flygtninge-/indvandrerbaggrund i udsatte positioner, og hvordan den ser ud sammenlignet med ledige i udsatte positioner, der er etnisk danske.

Konklusion

Borgere med flygtninge-/indvandrerbaggrund har typisk en mere solid familiebaggrund, et væsentligt bedre psykisk helbred og evner til at mestre hverdagen.

Til gengæld scorer de lavt på arbejdsmarkedsrettede forhold som viden om og muligheder på arbejdsmarkedet. De får i mindre grad tilbudt jobrettede indsatser, og sagsbehandlerne tror i mindre udstrækning på, at de kommer i job.

Datakilde og metode

Rapporten er udarbejdet på baggrund af data fra BIP-progressionsmålingsværktøjet (mere end 27.000 progressionsmålinger) koblet med data fra STARs DREAM-register samt person-, sundheds- og kriminalitetsregistre hos Danmarks Statistik. Bruttopopulationen i BIP består af knap 4.000 borgere, hvoraf ca. 17% har flygtninge-/indvandrerbaggrund.

Det kan du læse om i rapporten

Rapporten indeholder forskellige ting, og du kan bl.a. dykke ned i:

  • Karakteristika af ledige med flygtninge-/indvandrerbaggrund i BIP, herunder familiebaggrund, uddannelse, beskæftigelseshistorik, sundhedsoplysninger og kriminalitetsstatistik.
  • Jobsøgning og beskæftigelse for ledige med flygtninge-/indvandrerbaggrund. Hvilke jobsøgningskanaler de benytter, og i hvilket omfang de kommer i job eller uddannelse efter BIP.
  • Arbejdsmarkedsparathed for ledige med flygtninge-/indvandrerbaggrund. De lediges egne og deres sagsbehandleres vurderinger af indikatorerne for arbejdsmarkedsparathed i BIP.


I rapporten bliver ovenstående parametre for ledige med flygtninge-/indvandrerbaggrund sammenlignet med borgere med dansk bagggrund.

Forfattere på udgivelsen

Rapporten er udarbejdet af en forskergruppe på Department of Economics and Business Economics, Aarhus Universitet, bestående af:

  • Michael Rosholm, professor
  • Kenneth Lykke Sørensen, adjunkt
  • Lars Skipper, lektor.
Ikke-vestlige indvandrere
Karakteristika, jobparathed og aktive indsatser
Download her
Gå til projekt

Relaterede udgivelser