ForsideForskningUdgivelserKarakteristika ved udsatte borgere og prædiktion af deres jobsandsynlighed

Karakteristika ved udsatte borgere og prædiktion af deres jobsandsynlighed
Vil du vide mere?
Charlotte Liebak Hansen

Charlotte Liebak Hansen

Ph.d., forskningschef

T: +45 2888 1366E: chh@vaeksthus.dk

Karakteristika ved udsatte borgere og prædiktion af deres jobsandsynlighed

Beskæftigelses Indikator Projektet (BIP)

I Beskæftigelses Indikator Projektet (BIP) er der udviklet 11 indikatorer for arbejdsmarkedsparathed, der indgår i BIPs progressionsmålingsredskab.

I rapporten dokumenterer vi progressionsmålingsredskabets evner til at forudsige, hvorvidt de ledige i Beskæftigelses Indikator Projektet påbegynder jobsøgning og finder beskæftigelse.

Det er belyst i en tidligere udgivelse (BIP – indikatorer og jobsandsynlighed), men i denne rapport er der yderligere registerdata fra Danmarks Statistik om borgernes familiebaggrund, uddannelsesniveau, brug af sundhedssystem, diagnoser samt kriminalitetsdata.

Konklusion

  • Progressionsmålingsredskabets evner til at forudsige jobsøgning og beskæftigelse ændres ikke nævneværdigt med de nye variabler, da disse forhold allerede afspejles i mange lediges og sagsbehandleres besvarelser af BIP-spørgsmålene.
  • Udvidelsen af beskæftigelsesbegrebet (når det inkluderer løntilskud, ordinære løntimer med supplerende indkomstoverførsel og fleksjob) fører dog til en markant stigning i modellens forklaringsgrad.

Datakilde og metode

Rapporten er udarbejdet på baggrund af data fra BIP-progressionsmålingsværktøjet koblet med data fra STARs DREAM-register samt person-, sundheds- og kriminalitetsregistre hos Danmarks Statistik. I analyserne rapporteres oplysningerne for alle aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere, for hele gruppen af ledige i BIP og kønsopdelt for BIP-deltagerne.Analyserne foretages særskilt for borgere over og under 30 år.

Det kan du læse om i rapporten

Rapporten indeholder forskellige ting, og du kan bl.a. dykke ned i:

  • Karakteristika af de ledige i BIP – deres baggrundsoplysninger, arbejdsmarkedstilknytning, forsørgelsesgrundlag, helbredstilstand og kriminalitetshistorik sammenholdt med hele populationen af aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere i Danmark.
  • Sammenhænge mellem de lediges helbredssituation, jobsøgning og arbejdsmarkedsparathed på baggrund af BIP-besvarelser fra både ledige og sagsbehandlere.
  • Hvad det betyder at inddrage både registerdata og et bredere beskæftigelsesbegreb, når vi kigger på modellens forklaring af de lediges jobsøgningsadfærd og jobsituation.

Forfattere på udgivelsen

Rapporten er udarbejdet af en forskergruppe på Department of Economics and Business Economics, Aarhus Universitet, bestående af:

  • Michael Rosholm, professor
  • Kenneth Lykke Sørensen, adjunkt
  • Lars Skipper, lektor.
Karakteristika ved udsatte borgere og prædiktion af deres jobsandsynlighed
Download her
Gå til projekt

Relaterede udgivelser