Forside–Forskning–Udgivelser–What affects job prospects?

What affects job prospects?
The Employability Indicator Project
I rapporten får du en sammenfatning af hovedresultaterne fra Beskæftigelses Indikator Projektet (BIP).
BIP er det hidtil største progressionsmålingsstudie, som kortlægger, hvad der er afgørende for at hjælpe personer i udsatte positioner i job. Det tager ofte flere år at få personerne i job, og derfor er der brug for forskningsbaseret viden om, hvilke delmål der hænger sammen med øget jobsandsynlighed, og hvad der henholdsvis fremmer eller hæmmer vejen til job.
Konklusion
- BIP har identificeret, hvilke indikatorer der øger jobsandsynligheden. Det er helbredsmestring, viden om arbejdsmarkedet, borgerens tro på at kunne klare et arbejde, sagsbehandlerens tro på, at borgeren kommer i job, målrettethed, samarbejdsevner og jobsøgningsadfærd. Nogle indsatser skaber klart mere progression end andre.
- Det mest virksomme er at tilbyde samordnede, koordinerede indsatser, hvor den virksomhedsrettede indsats for eksempel skal indgå i kombination med en helbredsrettet og opkvalificerende indsats. Det er afgørende, at der indgår en virksomhedsrettet indsats.
- Sagsbehandlere har afgørende betydning for, at aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere kommer i job. Den mest afgørende faktor er, at sagsbehandleren tror på, at borgeren kan komme i job.
Datakilde og metode
På baggrund af et litteraturreview er der udarbejdet 11 indikatorer for arbejdsmarkedsparathed, som er omformet til to spørgeskemaer – et til borgerne og et til sagsbehandlerne. Disse skemaer er besvaret cirka hver tredje måned gennem fire år.
I alt er der indsamlet over 27.000 progressionsmålinger i de 10 medvirkende jobcentre. Data bygger på besvarelser fra ca. 4.000 aktivitetsparate borgere og ca. 300 medarbejdere samt registerdata fra STARs DREAM-register og Danmarks Statistik. Registerdata omhandler borgernes køn, alder, familiesituation, etnicitet, arbejdsmarkeds- og ledighedshistorik, uddannelsesbaggrund, deltagelse i aktiveringsindsatser, sundhedsoplysninger og kriminalitetsbaggrund. Dataanalyserne anvender en række statistiske metoder.
Det kan du læse om i rapporten
Rapporten indeholder forskellige ting, og du kan bl.a. dykke ned i:
- Sammenhængen mellem BIP-indikatorerne for arbejdsmarkedsparathed og sandsynligheden for, at aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere kommer i job.
- Hvordan bestemte aktiviteter i kontanthjælpsmodtagernes beskæftigelsesindsats har bidraget til positive forandringer i indikatormålingerne for arbejdsmarkedsparathed.
- Den enkelte sagsbehandlers betydning for en aktivitetsparat kontanthjælpsmodtagers mulighed for at komme i job eller uddannelse.
Forfattere på udgivelsen
Safaa Mohamed Ali, chefanalytiker, Væksthuset Forskning, har sammenfattet og oversat tre danske pixi-publikationer til denne engelske udgivelse.
Analyserne er udarbejdet af en forskergruppe på Department of Economics and Business Economics, Aarhus Universitet, bestående af:
- Michael Rosholm, professor
- Kenneth Lykke Sørensen, adjunkt
- Lars Skipper, lektor.
The Employability Indicator Project
Relaterede udgivelser
- Beskæftigelses Indikator Projektet (BIP)
BIP – indikatorer og jobsandsynlighed
Rapporten dokumenterer progressionsmålingsredskabets evner til at forudsige, om de ledige borgere begynder jobsøgning og finder beskæftigelse.
Læs mere - Beskæftigelses Indikator Projektet (BIP)
Karakteristika ved udsatte borgere og prædiktion af deres jobsandsynlighed
I rapporten dokumenterer vi 11 indikatorers evner til at forudsige, hvorvidt de ledige i Beskæftigelses Indikator Projektet påbegynder jobsøgning og finder beskæftigelse.
Læs mere